Hoe werkt het?

REGELBARE STROMING

STROMING

ZOALS DE KRACHT VAN DE NATUUR

Zou het niet fantatisch zijn, als u het gevoel zou hebben door het water te worden gedragen? Net zoals in de zee. Met de HydroStar van Binder is dat nu mogelijk. Deze unieke turbine aangedreven tegenstroomsysteem zorgt voor een natuurlijk zwemgevoel bij u thuis. Met individueel regelbare stroming, voor alle wensen. Voor jong en oud.

natuurlijke tegenstroom installatie
de werking van de HydroStar zwemmachine

HydroStar brengt de kracht van de natuur naar uw zwembad! Anders dan gebruikelijke tegenstroom systemen levert HydroStar turbine zwemmachine een brede waterstroming die het lichaam draagt als een natuurlijk stromende rivier en die niet spat. In tegenstelling tot een jetstream met pompaandrijving levert de HydroStar zwemmachine geen geconcentreerde straal met onaangename puntbelastingen op hoofd of schouders. De brede en gelijkmatige boven- en onderstroming van de HydroStar zwemmachine heeft uitwerking op het hele lichaam.HydroStar heeft een doorstroomsnelheid van 160 m³/h tot 1200 m³/h en is verkrijgbaar in acht verschillende sterktes (160m³/h, 215m³/h, 275m³/h, 320m³/h, 430m³/h, 550m³/h, 600m³/h en 1200m³/h).

INBOUW?

GEEN PROBLEEM

Het inbouwen van een turbine-zweminstallatie van HydroStar gaat veel sneller dan een ander type zweminstallatie. Het systeem is heel eenvoudig te installeren en heeft weinig ruimte nodig. Omdat HydroStar gemaakt is voor gebruik onder water, is er in tegenstelling tot pompinstallaties ook geen droge ruimte of afdichtingen nodig. Een gewone aansluiting van 230 VAC volstaat als stroomvoorziening voor de besturingskast. De motor zelf wordt aangedreven door de bediening met 24 V gelijkstroom.

inbouw jetstream
de HydroStar zwemturbine bediening

GEBRUIK?

GELUIDSARM EN TRILLINGVRIJ

HydroStar loopt rustig, vrijwel zonder trillen en langdurig storingsvrij. Voor de bediening zijn er zowel piëzo-knoppen aan de rand van het bad als een afstandsbediening. Zo kan de stroming zelfs tijdens het zwemmen worden aangepast.

INBOUWVARIANTEN?

ALLES IS MOGELIJK!

HydroStar is heel flexibel en biedt talloze mogelijkheden. Onze turbine zwemmachine kan eenvoudig achteraf worden geplaatst, door deze bijvoorbeeld onder de randsteen van het zwembad te bevestigen. Ook bij nieuwe installaties zijn er geen beperkingen: zwembaden van rvs, aluminium, beton, styropor of andere kunststoffen, inbouw in een zwemvijver, in open water of onder de trap, met één, twee of drie turbines, alles is mogelijk! De standaardinbouw vindt plaats met de speciaal vervaardigde HydroStar-inbouwschacht van Binder. Het rooster ligt nagenoeg gelijk met de zwembadwand.

jetstream